Inspiratiesessie | Ambtelijke fusie: eindmodel of einde model?

&VDL Academy

Samenwerkende gemeenten

12.30 - 16.30 uur

Gratis

De ambtelijke fusie lijkt niet weg te denken als één van de opties ter versterking realisatiekracht. Maar het model staat op veel plaatsen onder druk.

In deze inspiratiesessie gaan we in op de ontwikkelingen en dilemma’s rondom ambtelijke fusieorganisaties.

We besteden in deze sessie aandacht aan:

  • De ambtelijke fusie: ontstaan en ontwikkeling door de jaren heen
  • Politiek-bestuurlijke dynamiek en de impact op de samenwerking
  • Toekomstbestendig organiseren of ontvlechten
  • Sturing, bekostiging, of andere thema’s die ú inbrengt

Voor wie?

Tijdens deze sessie inspireren we graag gemeentesecretarissen, directeuren, managers, strategen en intern adviseurs betrokken bij of met interesse in het concept van de ambtelijke fusie. Werkt u intensief samen met buurgemeenten? Kent u de dilemma’s uit de dagelijkse praktijk? Laat u inspireren door collega’s en breng actief uw ervaringen in.

Bij ons, bij u of online?

Deze inspiratiebijeenkomst organiseren we ‘bij ons’, ofwel op onze prachtige inspiratie-, ontmoetings- en werkplek in De Admirant in Eindhoven. Emmasingel 29-11, 5611 AZ Eindhoven.

De locatie is uitstekend bereikbaar per OV (5 minuten lopen vanaf Eindhoven Centraal) en per auto (Parkeergarage onder ons pand).

De inspiratiesessie heeft het volgende programma:

  • Eindmodel of einde model? Een overview door Stan van de Laar, partner bij & Van de Laar | Denkers en doeners voor de publieke sector. Stan was procesbegeleider van de vorming, evaluatie en doorontwikkeling van vele ambtelijke fusieorganisaties.
  • Inspiratie vanuit de BAR-organisatie. Henk Klaucke, gemeentesecretaris Ridderkerk en algemeen directeur BAR-organisatie neemt u mee in de politiek-bestuurlijke ontwikkelingen en het effect daarvan op de toekomst van de ambtelijke fusie.
  • Inspiratie vanuit Werkorganisatie Druten-Wijchen. Remco Boer, gemeentesecretaris Wijchen en algemeen directeur Werkorganisatie Druten-Wijchen neemt u mee in de ontwikkeling van de ambtelijke fusieorganisatie binnen de politiek-bestuurlijke wens van zelfstandigheid.

Met de deelnemers voeren we vooral het goede gesprek over de dilemma’s uit de dagelijkse praktijk rondom dit model. Het kan gaan over de toekomstbestendigheid van het model, over de aansturing ervan, over goed werkgeverschap, over de bekostiging en organisatieontwikkeling. We bepalen met elkaar de gespreksthema’s.

 

Meld je aan voor deze training

Laat hier je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Toestemming(Vereist)

Bekijk gerelateerde trainingen