Bekijk onze trainingen

Sorteren op:

De verplichte regionalisering in de Hervormingsagenda Jeugd

& Van de Laar ontcijferd de rol van de regionale samenwerking aan de hand van het promotieonderzoek van Sharon Stellaard.

Bekijk training

Inspiratiesessie – De veranderende publieke organisatie

Publieke organisaties staan voor tal van veranderopgaven. Het stikt er dan ook van de verandertrajecten. De kans dat deze trajecten falen is groot volgens Thijs Homan. Maar is dat erg?

Bekijk training

Artificial Intelligence: kans of bedreiging voor publieke sector

De opgaven zijn groot. De ambities zijn hoog. Publieke organisaties staan voor vele transities. En dat in een krappe arbeidsmarkt. Vorm in deze sessie zelf uw mening over de kansen en bedreigingen daarbij van AI. Kees van de Tempel neemt u mee in de techniek, de wetgeving en de ethiek. Leider of intern adviseur in publieke sector? Laat je inspireren! Meld je nu aan voor de inspiratiesessie op 8 september 2023, met AI-expert Kees van den Tempel. Mail naar academy@en-vdl.nl om gratis aan te melden.

Bekijk training

Bestuurlijke sensitiviteit

In juni 2023 zijn de meeste colleges van B&W circa een jaar onderweg. Een nieuw college, nieuwe ambities, maar ook nieuwe persoonlijkheden aan de bestuurstafel. Allemaal met hetzelfde doel: maatschappelijk toegevoegde waarde leveren. Hoe geef je vorm aan een sterk samenspel tussen bestuurders en ambtelijke organisatie? Deze training biedt zowel bestuurders als ambtenaren een concreet handelingsperspectief.

Bekijk training

Bestuurlijke grip en invloed op het sociaal domein

Een nieuwe bestuursperiode, met al bestaande en nieuwe uitdagingen in het complexe speelveld van het sociaal domein. Tijdens deze interactieve masterclass nemen we u als ervaren en nieuwe wethouder sociaal domein mee in de mogelijkheden om grip en invloed te houden.

Bekijk training

Ratio is slechts de vernislaag over organisatieverandering

Wij zijn niet zo rationeel als we denken. Succesvolle leiders weten dat ratio slechts de vernislaag is over ons oude brein. Bij verandermanagement is het nodig rekening te houden met ons oeroude psychologisch DNA.

Bekijk training

F1-maatschappij; leef langzamer voor een leuk en gezond leven

De huidige F1-manier van leven past psychologisch en biologisch niet bij ons. Onze stress- en gelukshormonen draaien overuren om aan alle verwachtingen te voldoen.

Bekijk training

Inspiratiesessie | Ambtelijke fusie: eindmodel of einde model?

Deze inspiratiesessie neemt u mee in de dilemma's en de handelingsperspectieven rondom ambtelijke fusies

Bekijk training

Masterclass Mindset & gedrag

Deze masterclass maakt je meer bewust van je vaste gedachten en oordelen en de impact daarvan op je gedrag en communicatiestijlen.

Bekijk training

Vragen? Misschien is hier uw antwoord

Heeft u een andere vraag, neem dan gerust contact op met een van onze experts. Wij kunnen uw vraag snel beantwoorden.