F1-maatschappij; leef langzamer voor een leuk en gezond leven

&VDL Academy

Inspiratiesessie

3 uur

€ 250,- per deelnemer, max. 10 deelnemers

De huidige F1-manier van leven past psychologisch en biologisch niet bij ons. Onze stress- en gelukshormonen draaien overuren om aan alle verwachtingen te voldoen.

Gemiddeld kampt 20% van de werknemers met burn-outklachten. De helft van alle volwassen Nederlanders en Vlamingen is te zwaar. De gevoelens van ongelijkheid in de samenleving nemen steeds meer toe, maar we blijven gefixeerd op economische groei. Hulpverleners, rechters en advocaten worden bedreigd. En mijn praktijk zit vol met cliënten die zich leeg en opgebrand voelen. Wat is er aan de hand?

Onze 10 miljoen jaar oude basisbehoeften autonomie en verbondenheid botsten. Stress, angst, leegte, uitputting en ongelijkheid zijn het gevolg. Voor een leuk en gezond leven is een gezonde balans tussen autonomie en verbondenheid nodig. Ik besloot daarom afscheid te nemen van de F1-race en SLOW te leven.

Je krijgt na het volgen van de inspiratiesessie het boek: de F1-maatschappij mee naar huis. Het boek bevat naast praktische handvatten voor een langzamer, leuk en gezond leven, tevens interviews met Nederlands bekendste ex-psychiater Bram Bakker, Belgisch bekendste strafpleiter Jef Vermassen, managementgoeroe Ben Tiggelaar en de succesvolle ondernemer Frans Lustermans.

Voor wie?
De inspiratiesessie is voor iedereen, die voelt dat op het werk te veel gevraagd wordt, maar niet weet hoe het te stoppen. 

Door wie?
Leon Schaepkens. Leon studeerde economie, bestuurskunde, rechten & psychologie. Hij is specialist arbeid, organisatie en gezondheid. Daarnaast is hij therapeut en toezichthouder. Hij adviseert en begeleidt organisaties, teams, bestuurders en managers in Nederland en België zodat zij gezond en met werkplezier hun doelen realiseren.

Aan bod komen:

  • Waarom de F1-maatschappij ons uitput;
  • Hoe door acceptatie van gebeurtenissen nieuwe inzichten en perspectieven ontstaan;
  • Hoe je zoveel als mogelijk de door jouw gewenste gebeurtenissen realiseert;
  • Waarom jouw lichaam de sleutel is voor een gezond en leuk leven;
  • Hoe je niet-functionele gedragspatronen kunt doorbreken;
  • Waarom sociaal contact je gelukkig maakt;
  • Dat spirituele verlichting makkelijker is dan je denkt;
  • Waarom en hoe de politiek moet investeren in onze basisbehoefte verbondenheid.

Meld je aan voor deze training

Laat hier je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Toestemming(Vereist)

Bekijk gerelateerde trainingen