Menu Close

Aangenaam! Timen Veenstra

Mijn naam is Timen Jan Veenstra. Per 19 juni werk ik als adviseur bij &Van de Laar bij de werkgroepen Toekomstbestendig Organiseren & Sociaal Domein.

Ik heb mijn start gemaakt als schrijver in de theatersector en gaf daarna leiding aan een talentontwikkelingsorganisatie. Zo deed ik mijn ervaring op, voor en achter de schermen, bij grote (inter)nationale projecten en samenwerkingsverbanden.

Na tien jaar was het tijd voor de volgende stap. Met een cum laude diploma van mijn nieuwe studie Culture, Organisation and Management ging ik op stap de adviessector in. Na verschillende interim-opdrachten, waaronder bij het Coronabedrijf van de GGD Regio Utrecht, ben ik fijn geland bij & Van de Laar. Daarnaast ben ik begonnen als buitenpromovendus bij de Vrije Universiteit Amsterdam, in de Management- en organisatiekunde.

Bij mij staat de mens centraal. Wat hebben wij nodig om goed (met elkaar) te functioneren? Welke spelregels stellen wij samen op? En hoe leven we die na? En wanneer iets niet past, of wanneer wij de noodzaak voelen tot verandering, hoe pakken we dat dan zo aan dat die verandering beklijft?

Ik geloof in een sterke, inventieve publieke sector. Vanuit mijn ervaring weet ik dat wanneer mensen besluiten om ergens voor te gaan, eigenlijk alles mogelijk is. Maar dan moeten de randvoorwaarden om aan de slag te gaan wél goed zijn georganiseerd.

Ik stel mij ten dienste om die randvoorwaarden zo scherp en duidelijk mogelijk te krijgen. Een veilige werkplek, duidelijke Governance, diversiteit & inclusie, en veranderopgaves: daarvoor kun je altijd bij mij aankloppen.

Maar ook het eerlijke, spiegelende gesprek doe ik graag. Als ik iets heb geleerd in de kunsten is wel dat er meerdere wegen naar Rome leiden; graag help ik om out-of-the-box te denken. Zeker wanneer het budget beperkt is, maar de doelstelling niet minder ambitieus!

Ik ben heel blij de stap naar & Van de Laar gemaakt te hebben, naar een team van bevlogen en inspirerende collega’s. Mocht je ondertussen nieuwsgierig zijn naar mij, of naar mijn werk, of denk je dat er een vraagstuk is waarbij ik van dienst kan zijn, dan hoor ik dat graag!

tj.veenstra@en-vdl.nl  / Timen Jan Veenstra | LinkedIn