& Nieuws

  • Alle berichten

De Vitale Gemeente-scan brengt in korte tijd de vitaliteit van uw gemeente in beeld. De scan biedt inzicht in de prestaties van uw gemeente in relatie tot referentiegemeenten. We verklaren de verschillen en bieden u daarmee concrete handvatten ter versterking van de vitaliteit van úw gemeentelijke organisatie. Doe mee aan ons vergelijk- en leeronderzoek in najaar 2024!

De Vitale Gemeente-scan. Doe mee!

Samenspel is hét thema waarop adviseurs van & Van de Laar zich begeven. In 2024 staat tijdens het VNG Jaarcongres onze stand #19 dan ook geheel in het taken van 'samenspel'. Neem kennis van het samenspel: een serious game om dilemma's in het samenspel bespreekbaar te maken. En neem onze nieuwste publicatie 'Pion of pionier?' gratis mee.

VNG Jaarcongres 2024: stand #19
Nieuws
Toekomstbestendig organiseren

Samenspel: kom proefspelen!

Bent u nieuwsgierig naar wat het Samenspel kan betekenen voor de versterking van het samenspel binnen en tussen uw gemeenteraad, college van B&W en ambtelijke organisatie? Kom dan 30 augustus 2024 proefspelen! Ervaar zelf hoe het Samenspel werkt. Daarna kunt u altijd vrijblijvend afwegen óf het (op dit moment) geschikt is om in te zetten binnen uw organisatie.

Samenspel: kom proefspelen!

Pion of pionier? Het is de titel van onze nieuwste publicatie. Het roept de vraag op: wat is úw rol in het samenspel tussen politici, bestuurders en ambtenaren? Aan de hand van vijf artikelen rondom thema's waarop onze adviseurs dagelijks actief zijn nemen wij de lezer mee in handelingsperspectieven om het samenspel te versterken.

Pion of pionier?

Rondom het thema ‘samenspel’ organiseren wij in 2024 weer gratis inspiratiesessies. Krijg nieuwste (wetenschappelijke) inzichten, verbind met vakgenoten uit de publieke sector en ga weer geïnspireerd jouw eigen organisatie in! Klik verder voor meer info.

Inspiratiesessies 2024: samenspel

Dit keer in onze nieuwsbrief: projecten bij de gemeente Amsterdam en Ministerie BZK, blog verplichte regionalisering jeugdhulp, handelingsperspectieven sterk samenspel, data inspiratiesessies 2024 én nieuwe partners.

Nieuwsbrief maart 2024
Inspiratiesessie
Toekomstbestendig organiseren

Leiderschap van de gemeentesecretaris

Reflectie op inspiratiesessie met René Grotens op 19 april 2024: publiek leiderschap en in het bijzonder de positie van de gemeentesecretaris in het samenspel met het college en de organisatie

Leiderschap van de gemeentesecretaris
Inspiratiesessie
Sociaal domein

Hervormingsagenda en de beleidshistorie

Reflectie op inspiratiesessie met Sharon Stellaard op 22 maart 2024: de verplichte regionalisering* in de Hervormingsagenda Jeugd besproken aan de hand van het promotieonderzoek ‘Boemerangbeleid.

Hervormingsagenda en de beleidshistorie
Blog
Toekomstbestendig organiseren

Perspectieven op sterk samenspel

Handelingsperspectieven voor een sterk samenspel tussen gemeenteraad, college en ambtelijke organisatie beschreven in een whitepaper. Klik verder voor meer informatie.

Perspectieven op sterk samenspel