Menu Close

Nieuwsbrief & Van de Laar – oktober 2022

Deze keer in onze nieuwsbrief:

  • Onze adviseurs helpen gemeenten, provincies, waterschappen en samenwerkingsverbanden met organisatieontwikkeling. Zo dragen wij bij aan het meer weerbaar en wendbaar organiseren van de publieke sector. Momenteel helpen onze adviseurs onder andere de provincie Zeeland in een doorontwikkeling van de structuur en sturing. Bij de VNG dragen we bij aan de realisatie van het programma Werk, Inkomen, Schulden en Inburgering. Lees meer over deze en andere projecten van & Van de Laar, in deze nieuwsbrief.
  • Nemen we u mee in onze visie op de balans tussen enerzijds de ambities en opgaven van gemeenten en anderzijds de bestuurs- en realisatiekracht om deze opgaven te vervullen. In een ander blog schetsen we ons beeld bij programmatisch werken in het sociaal domein.
  • Vertellen we hoe ons label voor interim, executive search en werving & selectie: GNGMKRS werkt? En welke rollen GNGMKRS succesvol heeft ingevuld.
  • Onze nieuwste initiatief: de &VDL Academy is live! Op 4 december verzorgen we een training bestuurlijke sensitiviteit. Schrijf je nu in! En neem een kijkje op www.en-vandelaar.nl/academy voor de mogelijkheden die we bieden op het terrein van training, coaching en testen en scans voor individu en teams.
  • En stelt onze nieuwe collega (senior adviseur organisatieontwikkeling/ duurzaamheid) Irene Kruijssen zich voor. En ja… wij zijn nog steeds op zoek nog toppers die onze advies- en onderzoekspraktijk komen versterken, bekijk onze vacatures.

Klik hier voor de nieuwsbrief.

Nieuwsbrief oktober 2022

Een paar keer per jaar nemen wij onze relaties graag mee in onze visie op de vraagstukken waarvoor zij zich dagelijks zien gesteld. We delen proactief onze beelden bij de ontwikkelingen in het sociaal domein en de interventies die nodig lijken. We schetsen de wijze waarop wij tegen organisatieontwikkeling, structuur- en sturingsvraagstukken kijken. We nemen u mee in hoe nóg participatiever te werken. We delen al onze kennis en ervaring met samenwerkingsvraagstukken, van juridische structuren en governancemodellen tot aan financiële analyses. En soms belichten we een thema waarop ook wij nog niet alle antwoorden hebben, maar dat we graag in de week leggen om de discussie erover te bevorderen.

Onze nieuwsbrief gebruiken we ook om onze relaties een concreet beeld te geven bij de projecten waarmee onze adviseurs zich dagelijks bezighouden. Het maakt onze praktijk tastbaar, biedt inspiratie en ja… we zijn er ook gewoon trots op dat we prachtige vraagstukken mogen oppakken met hoge maatschappelijke impact.

In de nieuwsbrief besteden we ook graag aandacht aan de werkwijze van én aan de lopende of ingevulde wervingsprocedures vanuit ons label GNGMKRS.

En niet op de laatste plaats is er altijd aandacht in de nieuwsbrief voor een kijkje in de keuken van ons bureau. We delen iets over interne strategie- of bureaudagen, waarop we samen leren en ontwikkelen. We stellen een nieuwe college voor, of we zetten een vacature in de spotlights.

Wilt u ook voortaan op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom ons bureau. Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief onderaan dit bericht.