Menu Close

PROJECT UITGELICHT | ‘Een 10 voor de jeugd’ & Van de Laar

In Zuidoost-Brabant wensen 10 gemeenten samen te werken op de inkoop van de jeugdhulp. Daarmee kunnen administratieve lasten worden beperkt en ontstaat meer ruimte voor innovatie en transformatie. De regio heeft ons gevraagd te adviseren over de inrichting van de governance voor een toekomstbestendige (niet-vrijblijvende) regionale netwerksamenwerking.

Uitdaging
Tien gemeenten in Zuidoost-Brabant – Asten, Deurne, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek, Nuenen c.a., Someren, Son en Breugel en Waalre – daagden ons uit om een organisatievorm te ontwerpen die optimaal past bij de uitdagingen in het sociale domein en de wensen van deze samenwerkende gemeenten. Toekomstbestendig, niet-vrijblijvend, maar met ruimte voor de lokale eigenheid in beleid en toegang.

Resultaat
In nauwe samenspraak met het bestuurlijk overleg, het managementoverleg en de regionale programmamanager hebben wij een governancemodel ontworpen, uitgewerkt in de vorm van een samenwerkingsovereenkomst ‘Een 10 voor de jeugd’. Met daaronder een begroting en kostenverdeling voor de samenwerking.

Kijk eens rond op deze website voor een uitgebreid inzicht in onze dienstverlening, de vraagstukken waarmee we onze opdrachtgevers graag helpen, onze cases en de leden van team & Van de Laar. We kunnen overigens direct versterking gebruiken in ons team, liefst van adviseurs met 3 tot 8 jaar werkervaring op een van de vraagstukken waarop we actief zijn.

& Van de Laar | Denkers en doeners voor de publieke sector. & Van de Laar is op een missie: bijdragen aan een zelfbewuste en wendbare publieke sector. Dat doen we door ons te richten op Onderzoek & Advies, Procesbegeleiding & Realisatie, Training & Coaching en Interim, executive search en werving & selectie, rondom strategische vraagstukken in de publieke sector.

Netwerksamenwerking Een 10 voor de jeugd