Menu Close

Slim bezuinigen: Public Impact Manager®

‘Voor gemeenten is het virus één kostenpost te veel’, kopte het NRC op 29 april. Veel gemeenten hadden de afgelopen jaren al moeite om hun begrotingen sluitend te krijgen, of moesten zelfs bezuinigen. Het coronavirus zet nu de gemeentelijke begrotingen extra onder druk, terwijl de uitdagingen groter worden. De kosten voor zorg, bijstand aan inwoners en ondernemers en handhaving stijgen fors. De inkomsten uit parkeergelden, toeristenbelasting en accommodatieverhuur lopen sterk terug.

Zetten gemeenten straks op grote schaal het mes in voorzieningen, zoals het zwembad en de bibliotheek? Komen er taakstellingen op de verschillende beleidsterreinen? Wordt er gesneden in de omvang van de ambtelijke organisatie? Worden er fundamentele keuzes gemaakt, of wordt de kaasschaaf toegepast over de gemeentelijke begroting?

& Van de Laar en Cigarbox helpen gemeentebesturen en directies graag bij het slim kiezen uit de verschillende bezuinigingsopties. Daarvoor hebben zij samen het dashboard ‘Public Impact Manager’ ontwikkeld. Dit dashboard helpt bij het maken van lastige keuzes, op basis van de juiste sturingsinformatie in plaats van onderbuikgevoelens.

De Public Impact Manager koppelt uw maatschappelijke ambities met de verwachte maatschappelijke impact van uw programma’s en projecten. Daarmee maken wij voor u inzichtelijk waar bezuinigen maatschappelijk gezien het minst pijn doet en waar uitgaven het grootste verschil maken.

Lees hier meer over de Public Impact Manager.

Bent u benieuwd naar wat de Public Impact Manager voor úw gemeente kan betekenen? Wilt u een online tour door de Public Impact Manager, om zelf te zien welke inzichten het u kan bieden? Of wilt u een voorbeeldrapportage ontvangen?

Neem contact met ons op: info@en-vdl.nl / 085 – 747 06 18