Menu Close

Symposium Stichting Het Vergeten Kind

Op 18 november 2021 ging de documentaire JASON in première tijdens het IDFA 2021. Het Vergeten Kind ziet dat zijn periode in de gesloten jeugdzorg zeer traumatisch is geweest. Het Vergeten Kind vindt de situatie voor deze kinderen onacceptabel en gaat daarom op zoek naar alternatieven voor gesloten jeugdzorg.

Wat moet er veranderen om te zorgen dat er aan de honderden kinderen die in deze situatie terecht komen, betere en meer passende hulp wordt geboden? Die vraag staat centraal tijdens het symposium dat op 28 januari georganiseerd door Het Vergeten Kind.
Ook wij leveren een bijdrage aan dit symposium. Tijdens het symposium worden er verschillende online kennis- en inspiratiesessies georganiseerd.  Eén van die sessies is een sessie gericht op het alternatieve woonaanbod voor de gesloten jeugdzorg (lees: kleinschalige woonvoorzieningen). Deze sessie is met name bedoeld voor hulpverleners, waarbij hulpverleners aan de slag moeten gaan met de vragen: Wat is de grootste beperking in het realiseren van kleinschalige woonvoorzieningen en wat is ervoor nodig om deze beperkingen weg te nemen?

Hier meer over willen weten? Neem contact op en we vertellen je graag meer.
Hind Darid, telefoonnummer: 06-43425911 / h.darid@en-vdl.nl