Menu Close

VERSTERKING | Rob & Rob & Van de Laar

Per 1 januari 2021 versterkt & van de Laar | Denkers én doeners voor de publieke sector haar team. Drs. Rob van Woerkum MMC treedt toe als partner/ senior adviseur tot het bureau. Mr. Rob de Greef komt het bureau versterken als samenwerkingspartner op juridisch terrein.

Rob van Woerkum is een ervaren organisatieadviseur voor de publieke sector. Hij heeft een achtergrond als bestuurskundige en ronde later de post doc-opleiding tot Management Consultant af aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Rob werkte 18 jaar als senior adviseur bij BMC Advies, waarvan de laatste 5 jaar gecombineerd met zijn rol van senior adviseur bij PublicSpirit, waarvoor hij de executive search verrichte voor directie- en managementfuncties bij gemeenten. In 2020 werkte Rob al samen met & Van de Laar en vanaf 1 januari 2021 komt hij het team als partner/ senior adviseur versterken.

Na een jaar als samenwerkingspartner aan & Van de Laar verbonden te zijn, treedt Van Woerkum per 1 januari 2021 toe tot het bureau. Over deze stap zegt hij: ‘Mijn jarenlange kennis en ervaring bij BMC/ PublicSpirit over het adviesvak én executive search wil ik nu gaan inzetten vanuit een meer ondernemende rol bij & Van de Laar/ GNGMKRS, het label van dit bureau voor executive search en werving & selectie. De samenwerking met & Van de Laar smaakte het afgelopen jaar al naar meer en biedt me vanaf 1 januari de kans om mee te bouwen aan de groei en verdere ontwikkeling van ons bureau en de positie in de markt. We zetten in op het verbinden van nog meer inspirerende collega’s, waarbij we streven naar een goede balans tussen jonge talenten en ervaren rotten om onszelf en onze opdrachtgevers scherp te houden. En we gaan voor nog meer betekenisvolle opdrachten op het snijvlak van denken én doen. Mijn passie voor organisatieontwikkeling, samenwerkingsvraagstukken én de vitaliteit van mensen in de publieke sector blijf ik inzetten voor met name gemeenten en samenwerkingsverbanden. Het kantoor van & Van de Laar bevindt zich bovendien letterlijk bij mij thuis om de hoek in Eindhoven, dat is een prettige secundaire voorwaarde naast het helpen van onze relaties door het hele land.’

Rob de Greef komt het team van & Van de Laar versterken als samenwerkingspartner. Rob is een zeer ervaren organisatieadviseur, met name op juridisch vlak vanuit zijn achtergrond in het staats- en bestuursrecht. Hij startte zijn carrière bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en stapte daarna het adviesvak in via bureaus als Berenschot, KokDeVoogd en PROOF Adviseurs. Als senior juridisch consultant houdt hij zich veelal bezig met politiek-bestuurlijke en juridische vraagstukken bij (netwerk)samenwerking, gemeenschappelijke regelingen, (inter)bestuurlijk toezicht, binnengemeentelijke decentralisatie en herindelingen. Vanaf 1 januari 2021 verbindt Rob zich als samenwerkingspartner aan & Van de Laar.

Rob zegt over deze verbinding: ‘Met & Van de Laar werk ik al jarenlang samen rondom samenwerkings- en fusievraagstukken voor met name gemeenten. Daar waar adviseurs in dit bureau zich vooral richten op governance-, structuur-, sturings-, financierings- en personele vraagstukken bij samenwerking of fusie, breng ik in deze processen vooral de juridische expertise in. Vanaf 1 januari 2021 gaan we deze samenwerking intensiveren door ons nadrukkelijker samen richting de markt te positioneren, samen te werken aan kennis- en productontwikkeling en vooral om onze opdrachtgevers nog beter van dienst te kunnen zijn vanuit de ambitie van een ‘one-stop-shop-bureau voor de publieke sector’. Rob en eigenaar Stan van de Laar van bureau & Van de Laar kennen elkaar goed vanuit hun woonplaats Helmond en werkten eerder onder andere samen aan de bestuurlijke toekomst van de Kempengemeenten (federatiemodel) en de herindeling van de gemeente Land van Cuijk.

Rob van Woerkum, partner/ senior adviseur & Van de Laar
Rob de Greef, samenwerkingspartner & Van de Laar