Werken bij & Van de Laar

Ga jij met ons op missie? Door organisaties en mensen in de publieke sector te helpen bij hun ontwikkeling. Om zo bij te dragen aan een weerbaar en wendbaar Nederland en krachtige regio's, steden en dorpen. Als basis voor een brede welvaart, voor ons en de generaties die na ons komen.

& Werken mét ons

& Van de Laar is een boutique adviesbureau. Met denkers en doeners. We houden van complexe vraagstukken, die direct of indirect en vandaag of morgen impact maken op het leven van de inwoners en ondernemers in ons land. We kraken in de rol van onderzoeker en adviseur onze hersenen, maar steken als procesbegeleider, projectleider, proces-, programma- of interimmanager ook graag de handen uit de mouwen om onze adviezen werkend te krijgen.

Wij zijn werkzaam in heel Nederland, want het gaat pas goed met Nederland als het overal in Nederland goed gaat. Onze ontmoetings-, inspiratie- en werkplek staat in Eindhoven. Maar collega’s ontmoeten elkaar voor projectbesprekingen en persoonlijke verbinding op de plek in het land die op dat moment het best past. Belangrijk daarin is dat we projecten veelal in teamverband oppakken: samen en vanuit een diversiteit aan achtergronden zijn we namelijk nog beter in onze dienstverlening

Onze opdrachtgevers zijn publieke organisaties: gemeenten, provincies, regio’s, Rijk, waterschappen, samenwerkingsverbanden tussen deze overheidslagen én instellingen, zoals zorgaanbieders of bibliotheken. Wij helpen hen bij de ontwikkeling van hun organisaties en de mensen die daarin werkzaam zijn.

Werken bij & Van de Laar doet aanspraak op jouw sociale, communicatieve en adviesvaardigheden. In lijn met onze kernwaarden vraagt dat weerbaarheid, wendbaarheid en betrokkenheid. Je bent een stevige persoonlijkheid aan tafel bij onze relaties. Je bent een adviseur ‘met een rechte rug’. Maar altijd met gevoel voor de (politiek-bestuurlijke) dynamieken die spelen bij de relaties waarvoor je werkzaam bent. Vanuit een grote mate van betrokkenheid en daarmee verbondenheid bij zowel elkaar als collega’s als bij onze relaties, kunnen we stevig zijn in onze reflecties en advisering. Altijd met als doel elkaar nog beter te maken in ons vak en om onze relaties een echte stap verder te brengen in hun ontwikkeling.

In ons vak heb je veel flexibiliteit in het inrichten van je dagelijkse werkpatronen. Soms ben je werkzaam bij onze relaties. Soms vanuit huis. Soms op onze ontmoetings-, inspiratie- en werkplek in Eindhoven. Ook hierin geldt dat je oog hebt en houdt voor de verbinding met onze relaties en met je collega’s. Dus zichtbaarheid is op de juiste momenten daarin belangrijk.

Als bureau bieden we veel ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Heel bewust maken we hiervoor tijd. Je volgt actief trainingen en opleidingen om jezelf beter te leren kennen, om je adviesvaardigheden te versterken en om inhoudelijke kennis op te doen. Om zo continue nog beter te worden in je vak. Ook besteed je een deel van je werkweken aan product- en marktontwikkeling. We vinden het belangrijk om onze kennis en ervaringen en trends en ontwikkelingen in de markt ’terug te geven’ aan onze relaties. Dat kan via door jou te organiseren inspiratiesessies met relaties, door het schrijven van een blog of artikel, door te spreken op een congres, door gesprekken te voeren met sleutelspelers op het vraagstuk waarop je actief bent of door het ontwikkelen van serious games voor onze relaties.

Om onze betrokkenheid bij elkaar als collega’s te houden investeren we gericht in ontmoeting. Van bureauoverleg tot kantoorvrijdagen met daarin ruimte voor product- en marktontwikkeling, het opdoen van inspiratie en een borrel met collega’s. Van onze fameuze strategiedagen tot aan een paddeltoernooi en zomeruitje. Verbinding met elkaar zie wij als belangrijke basis voor prestaties.

En uiteraard word je gefaciliteerd om je werk optimaal te kunnen uitvoeren: van laptop tot auto of OV-jaarkaart.

& Is jouw interesse gewekt?

Ga jij samen met ons op missie? Ben jij weerbaar, wendbaar en betrokken? Heb je een afgeronde WO-opleiding? Heb je bij voorkeur al enige ervaring opgedaan als intern of extern adviseur, in de publieke sector? Dan verkennen wij graag waar jij energie van krijgt en wat jij zoekt!

Onderaan staan enkele concrete vacatures binnen ons bureau. Maar, wij komen graag in contact met potentiële nieuwe collega’s. Voor goede adviseurs hebben wij namelijk altijd ruimte in ons team.

Vrijblijvender eens kennismaken met het adviesvak en/ of ons bureau? App dan ‘ik drink graag (online) koffie/ thee’ naar 06 19 03 47 50. Wij vertellen graag wie wij zijn en wat we doen. En zijn benieuwd naar waar jij energie van krijgt. Na jouw app hoor je snel van ons. Wellicht maken wij binnenkort kennis met elkaar.

Vacature
Sociaal domein

(Medior) adviseur sociaal domein

& Van de Laar is op zoek naar een Adviseur Sociaal Domein. Ben je bekend met de transformaties en de ontwikkelingen in het sociaal domein? Weet je daarnaast wat er speelt in de wereld van de lokale overheid en in het sociaal domein? Lees dan verder! 

(Medior) adviseur sociaal domein
Vacature
Bedrijfsvoering & Financiën

Adviseur Bedrijfsvoering & Financiën

& Van de Laar op zoek naar een Adviseur Bedrijfsvoering & Financiën. Ben je bekend met advisering in vraagstukken met betrekking tot gemeentefinanciën en organisatiecapaciteit en met het doen van onafhankelijk onderzoek? Weet je daarnaast wat er speelt in de wereld van de lokale overheid? Lees dan verder! 

Adviseur Bedrijfsvoering & Financiën
Vacature

Marketeer

Onze adviseurs hebben een passie voor de publieke sector. Iedere dag dragen zij hun steentje bij aan de uitdagingen waar we in Nederland samen voor aan de lat staan. De projecten waarin we impact maken. Hoe we daarin met onze relaties optrekken. Onze visie op maatschappelijke vraagstukken. Hoe het is om onderdeel uit te maken van ons team. Het mag allemaal (meer) verteld worden! Kom jij als marketeer & Van de Laar, ons label GNGMKRS én onze expertisecentra Herindeling.nl en Ambtelijkefusie.nl in de spotlights zetten? 

Marketeer