Pion of pionier?

De rol van politici, bestuurders en ambtenaren in een sterk samenspel.

Een sterk samenspel. Het is een voorwaarde voor effectieve jeugdhulp, voor de aanpak van netcongestie, voor een vitale balans tussen opgaven en middelen, voor rolzuiverheid tussen politiek, bestuur en organisatie én voor het bouwen aan sterke regio’s.

Daarover gaat onze nieuwste publicatie: Pion of pionier?. Met vijf artikelen met handelingsperspectieven om het samenspel te versterken, op actuele thema’s in iedere gemeente. Thema’s waarmee onze adviseurs dagelijks bezig zijn.

Tijdens het VNG Jaarcongres 2024 presenteren wij de (gratis) bundel: Pion óf pionier?

 

Wil je deze publicatie ontvangen?

Vul onderstaand contactformulier in voorzien van uw adresgegevens en o.v.v. ‘pion of pionier? en wij sturen u de publicatie toe.

  De Vitale Gemeente-scan brengt in korte tijd de vitaliteit van uw gemeente in beeld. De scan biedt inzicht in de prestaties van uw gemeente in relatie tot referentiegemeenten. We verklaren de verschillen en bieden u daarmee concrete handvatten ter versterking van de vitaliteit van úw gemeentelijke organisatie. Doe mee aan ons vergelijk- en leeronderzoek in najaar 2024!

  De Vitale Gemeente-scan. Doe mee!

  Samenspel is hét thema waarop adviseurs van & Van de Laar zich begeven. In 2024 staat tijdens het VNG Jaarcongres onze stand #19 dan ook geheel in het taken van 'samenspel'. Neem kennis van het samenspel: een serious game om dilemma's in het samenspel bespreekbaar te maken. En neem onze nieuwste publicatie 'Pion of pionier?' gratis mee.

  VNG Jaarcongres 2024: stand #19

  Het 'samenspel' is een serious game om dilemma's in het samenspel binnen en tussen gemeenteraad, college van B&W en ambtelijke organisatie bespreekbaar te maken. Het helpt om de kracht en knelpunten in het huidige samenspel bloot te leggen en om handelingsperspectieven te krijgen om dit samenspel te versterken.

  Samenspel: serious game